Idrott viktigt för folkhälsan

Ändringen av de allmänna råden gäller för alla former av idrottsutövande, såväl för yrkesutövare av elitidrott som för motionärer, barn och ungdomsidrott.

– Att träna och röra på sig är av största vikt för hälsan och välmåendet i befolkningen. Vi har haft ett nära samarbete med Riksidrottsförbundet, som har tagit fram flera åtgärder för att minska risken för smittspridning. Om åtgärderna följs bedömer vi att riskerna är så pass små, att de stora fördelarna med att tillåta olika idrottsevenemang överväger, säger generaldirektör Johan Carlson.

Från och med den 14 juni har Folkhälsomyndigheten beslutat att ändra i sina föreskrifter och allmänna råd. Det innebär bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper tillåts om det inte är mer än 50 deltagare.

1. Stanna hemma om du är sjuk
  2. Byt om hemma före och efter aktivitet
  3. Tvätta händerna innan och efter träningen.
  4. Vi öppnar så många omkl. rum som möjligt.
  5. Dela inte vattenflaskor med andra
  6. Föräldrar väntar ute under träningen om det är möjligt
  7. Om ngt barn är förkylt eller hostigt så får våra ledare skicka hem barnet.